Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е обявен от списание "Тайм" за "Личност на годината" за 2021 година, предаде Ройтерс.

Мъск е и основател и главен изпълнителен директор на космическата компания SpaceX, както и начело на старъпа Neuralink и инфраструктурната фирма Boring Company.

Мъск успява да постигне изключителен успех с всичките си начинания. Tesla вече е най-скъпият автопроизводител в света. SpaceX скоро ще покаже най-мощната ракета, създавана в историята и планира да започне колонизацията на Марс още през това десетилетие. Neuralink цели да слее в едно човешкия ум с изкуствения интелект. Компанията ще започне тестове с хора, на които ще поставя мозъчни импланти още през 2022 година. Boring Company пък конструира подземни тунели и може да направи транспорта в мегаполисите по-екологичен и бърз.

Успешните и революционни начинания на Илон Мъск го превърнаха в най-богатия човек на планетата.

През 2021 година Мъск продаде рекордно количество акции и продаде последната си останала къща. Едно от най-новите начинания на милиардерът е създаването на Tesla Bot - "робот, който да работи вместо нас".

Роботът трябва да бъде приятелски настроен и да се ориентира в "свят, създаден за хора", стана ясно още от думите на милиардера. Машината ще тежи цели 125 килограма и ще може да ходи с около 8 км в час. Лицето ѝ ще представлява екран, който показва важна информация.