Редица български дигитални инфлуенсъри и през тази година са решили да подкрепят българския туризъм. Това се случва за втора поредна година по инициатива на платформата за намиране на изгодни почивки Luxury Discounts. Припомняме, че още от началото на пандемията и ограниченията свързани с нея, туристическият стартъп извършва активни действия в подкрепа на хотелите и къщите за гости в България.

През 2021 г., за втора поредна година на бранша в страната предстои да открие летния сезон в условията на пандемия. Макар много от ограниченията да отпадат, епидемията от Covid-19 донесе сериозни щети за цялата туристическа индустрия, която още дълго време ще се нуждае от подкрепа, за да се възстанови напълно.

Във времена на криза като настоящата, е много важно средствата, заделени от българите за лятна или зимна почивка, да бъдат вложени в бранша у нас и да му помогнат да се развива. Това е изключително важно по редица причини. Първо защото туризмът е ключов отрасъл за българската икономика и хиляди хора и цели семейства у нас се изхранват изцяло от него. Не на последно място около хотелите се генерира бизнес и за огромен брой малки фирми - подизпълнители. От доставката на хранителни продукти, през почистването, до охраната и технологичната поддръжка.

Освен това избирайки български хотели за почивка почиващите оставят своите пари в България, вместо да ги изнасят в чужди икономики. Тези средства отиват за заплати на български служители, за български подизпълнители и за данъци, заплащани в България.

Затова и от Luxury Discounts продължават своите усилия в тази посока. Припомняме, че миналата година редица български инфлуенсъри и артисти, сред които европейската шампионка по сноуборд Саня Жекова, актьорът Башар Рахал, певицата Тита, боксьорът Тервел Пулев, актрисата Яна Маринова, рапърът 100 Кила и десетки други се включиха в каузата за подкрепа на туризма в България. Те дадоха своята подкрепа, като посетиха множество хотели в България, използвайки платформата Luxury Discounts.

"От години се подклажда несправедливо отношение към българския туризъм и много бих се радвала, ако успеем да спрем това. Страната ни предлага невероятни места за почивка по всяко време от годината, отговаряйки на различните интереси на всички туристи", сподели тогава Сани Жекова, която подкрепи инициативата "Почивка в България" миналата година.

Някои от най-влиятелните личности в общественото пространство споделиха, че са останали наистина доволни от условията в тях. Очаква се те отново да подкрепят бранша у нас по същия начин и да докажат на последователите си, че няма по-хубаво място за почивка от родината.