Преди повече от година Huawei представи своите топ безжични слушалки Freebuds Pro 2. От тогава насам ние ви запознахме с множество изкушаващи модели, включително с цена до 50 или до 200 лева. Знаехме обаче, че нещо липсва. Все още не сме видели топ слушалките на годината. Модел, предлагащ пълен набор от най-високите технологии, без компромис в нито едно отношение.

Преди около месец Huawei представи Freebuds Pro 3 в Барселона. Още тогава знаехме, че има голяма вероятност именно това да са най-добрите тапи за 2023 година. За това подсказваше и краткото им резюме - изящен дизайн, мощна батерия, кристален звук и плътен бас, Hi-Res аудио, умното шумопотискане от ново поколение и микрофон, който не се плаши от нищо.

Преди седмица успяхме да се сдобием с бройка от Huawei FreeBuds Pro 3. В редовете по-долу ще ви споделим всичко, което трябва да знаете за най-новите безжични слушалки на пазара в България.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Стилни, леки и с издръжлива батерия

Дизайнът на Huawei FreeBuds Pro 3 е максимално изчистен и стилен. Тялото им се откроява с плоски форми, и лъскав завършек. Формата им наподобява малък и стилизиран клавиш от пиано. Слушалките са със силиконови тапи, като в комплекта са налични 4 размера - от най-малкия до най-големия. Със сигурност ще намерите правилните тапи за вас още от кутията. Наличните цветове са три и са вдъхновени от природата - Керамично бяло, Зелено и Сребристо сиво.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds Pro 3 >> >> >>

Кутийката за зареждане е с обли форми, а в центъра й върху огледална нано стъклена повърхност стои логото на Huawei. Нано-стъклото е използвано и във вътрешната част на калъфа. Това е важно решение, защото покритието допълнително защитава слушалките от износване.

Заслужава да отбележим, че кутията е със скрита панта. Това прави отварянето и затварянето й много по-стилно, а слушалките - по-удобни за изкарване. Скритата панта отново е проектирана с мисъл за издръжливост. Кутийката запазва бутона си за сдвояване, а USB-C порта за зареждането й е на очакваното място. В корпуса е интегриран и малък LED индикатор за зареждането.

Спрямо FreeBuds Pro 2 размерите на кутийката са се смалили, а теглото й е със 7 грама по-малко. Размерите на самите слушалки са останали непроменени, но теглото им е допълнително понижено. Едната от тях тежи точно 5,8 грама.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

FreeBuds Pro 3 са леки като перце, което прави продължителното им носене много удобно. На практика вие бързо може да забравите, че сте с тях. Същевременно тапите не позволява слушалките да се изхлузят и при най-активното спортуване.

Самата архитектура на FreeBuds Pro 3 е проектирана с мисъл за издръжливост. Слушалките са с ниво на водоустойчивост IP54. Това означава, че с тях може да бягате в дъжда или дори през прашна буря без да се притеснявате, че нещо може да им се случи.

Идва ред и на батерията. С едно зареждане вие имате 6,5 часа, в които слушалките непрестанно могат да стриймват музика, подкасти или каквото пожелаете. Може да ги ползвате за гейминг или за маратони с любимия сериал. Благодарение на кутийката обаче имате цели 31 часа време за слушане.

Ако сравним с останалите конкуренти на Huawei, ще открием, че FreeBuds Pro 3 имат водещи характеристики. Например последното Pro поколение на AirPods на Apple има максимален живот от 24 часа, а с едно зареждане слушалките могат да изкарат с цял час по-малко. Ако се замислим, един час е повече от серия на любимия сериал, повече от един албум и е близо до средното време на епизод от подкаст.

Издръжливата батерия превръща FreeBuds Pro 3 на Huawei в перфектните слушалки за пътешественици. Те ще са ви верен приятел и при най-дългите ви пътешествия и приключения.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Звукови възможности

Качеството на звука е може би най-важната характеристика, когато избираме слушалки. Тук FreeBuds Pro 3 на Huawei отговарят на всичките ни очаквания.

На първо място слушалките са с Hi-Res звук или звук с висока резолюция. Технологията заличава разликата между цифровия и аналогов звуков носител, а резултатът е, че вие чувате най-автентичното възпроизвеждане на музиката.

Наличието на Hi-Res е показател и за друго - слушалките имат кристално чист звук и са еднакво добри в пресъздаването на високите тонове и в дълбочината и плътността на баса.

Това е възможно благодарение от използвания от Huawei двоен драйвър. Той осигурява позволява на честотата на звука да скочи до 48 kHz или да спадне до 14 Hz, без никакво забавяне или пропускане на ритъм. Слушалките идват и със специален 11 мм ултрамагнитен бас драйвер. Ако обичате дълбокия плътен бас - FreeBuds Pro 3 е точно за вас.

FreeBuds Pro 3 на Huawei поддържат кодека LDAC на Sony. Той вдига още повече качеството, защото носи 3 пъти повече информация спрямо SBC (990 kbps срещу 328 kbps). От Huawei обаче надграждат и със собствения кодек за Hi-Fi звук - L2HC 2.0. Той осигурява по-висока честотна лента, адаптивен битрейт и премахва шума и смущенията.

Резултатът от изброените до момента технологии е, че новите слушалки на Huawei имат не един, а два Hi-Res сертификата.

Но иновациите на марката не спират до тук. Плътните тембри и текстури на звука се чуват различно от всеки човек. Затова Huawei са оборудвали слушалките с троен адаптивен EQ алгоритъм с изкуствен интелект. Задачата му е да сканира формата на вашия ушен канал и да изчисли акустиката в нея. Той се съобразява и с промените при носене в реално време. Благодарение на това ще може да слушате музика по най-специалния и добър за вас начин. Напълно възможно е да чуете сегменти от песни, за които не сте и подозирали.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Що се отнася за управлението, то става по най-интуитивния начин. Плъзвате пръста по сензора на плоското тяло на слушалката и регулирате силата на звука. Стискате продължително и активирате шумопотискането. Стискате ги за кратко и може да сменяте песните напред или назад. Управлението на безжични слушалки няма как да е по-лесно от това.

Всеки опит за описване на звука е труден, защото музиката е нещо, което слушаме и преживяваме лично. Факт е, че FreeBuds Pro 3 на Huawei имат нереално добър звук. Изключителното му качество се дължи на сбора от всички високотехнологични решения, интегрирани в слушалките. Huawei FreeBuds Pro 3 са точния избор за меломани. За хора, които ценят това, което слушат.

Шумопотискане и свързаност от ново поколение

Високите технологии на Huawei FreeBuds Pro 3 не се изчерпват до тук.

Слушалките разполагат с изключително прецизни микрофони от ново поколение. Те са способни да записват гласа ви дори при силен вятър. При разговор отсрещната страна ще ви чува ясно и отчетливо, дори да сте в епицентъра на политически митинг.

Това е възможно и благодарение на активното шумопотискане от нова генерация. Технологията е наречена ANC 3.0 и разчита на специалните микрофони на слушалките и мощен многоканален изкуствен интелект.

При активиране на шумопотискането алгоритъмът започва да анализира околния звук. външните звуци. След това се задейства комбинация от хардуерна и софтуерна мощ, която го неутрализира с генериране на "антизвук" - напълно противоположна на външния шум звукова вълна. Така на практика работи всяко активно шумопотискане. Усъвършенстваните микрофони и алгоритъм в FreeBuds Pro 3 обаче правят съществена разлика. Слушалките са с 50% по-способни да нулират околния шум от FreeBuds Pro 2. В случая говорим за доста шумни места, като гари и летища.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

При разговор от записаното автоматично се изключва околния шум.

Вие може да изберете от три режима на шумопотискане - Cozy, General и Ultra. Както се подразбира Cozy обира само фоновия шум, а с Ultra може да забравите, че сте в претъпкан автобус от градския транспорт.

Една от най-яките способности на Huawei FreeBuds Pro 3 е възможността за едновременна връзка с две устройства. Вие може едновременно да сдвоите слушалките с вашия лаптоп и телефон. Превключването става лесно, а с това отпада нуждата от постоянно сдвояване и раздвояване. Опцията е много удобна, ако работите на лаптоп и слушате музика, но искате да отговорите на всяко повикване по телефона.

Huawei FreeBuds Pro 3 работят еднакво добре с всички операционни системи, което ви отваря безбройни опции за свързаност с различни модели смартфони, умни часовници и компютри. Без значение iOS, Android или Windows - слушалките ще се свържат с устройството.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Изводи

Huawei FreeBuds Pro 3 са най-новите безжични слушалки, с които успяхме да се запознаем от близо. Те съчетават в себе си няколко различни качества, като издръжлива архитектура и стилен дизайн, кристален Hi-Res звук и огромен набор от технологии. Фактът е, че изкуствен интелект постоянно се грижи да чувате звука по най-добрия за формата на ухото ви начин. А втори AI прави шумопотискането наистина впечатляващо.

Продажбите на FreeBuds Pro 3 в България вече са започнали, а цената им е 399 лева. За тези пари получавате нищо по-малко от топ слушалките с тапи на 2023 година.

Huawei FreeBuds Pro 3 могат да се намерят в мрежата на Yettel, А1 и Технополис и скоро ще бъде наличен също в мрежата на Vivacom, Зора и избрани партньори на дистрибутора "Поликомп". Повече информация за слушалките може да научите тук >>>

Снимка: С. Гогов, Dir.bg