След като показа на света своя прототип за 48-ядрен процесор, на 17 декември в Сан Франциско Intel ще представи част от новите си процесори, включително такива за лаптопи. Фокусът на презентацията ще е 32-нанометровата технология, която компанията е готова да пусне в продажба, и по-специално новата продуктова серия Core i. Тя ще измести 45-нанометровата геометрия, която се използваше досега.

Ако се чудите какво ще промени това - процесорите на Intel ще станат по-бързи, по-мощни и по-икономични. Core i гамата използва чисто нова архитектура - Nehalem, която бе представена още миналата година. В Сан Франциско ще бъде демонстрирана серията Core i3, който вече се продава, и ще бъде хвърлена още светлина върху Core i5.

Най-вероятно Intel ще покаже и бюджетния си процесор за лаптопи - Arrandale (с две ядра и графична поддръжка за повече икономичност).
От компанията се надяват да популяризират и Turbo Boost технологията, която позволява работата на отделните ядра да се забавя или ускорява, в зависимост от нуждите на конкретния компютър.