Amazon влиза амбициозно на пазара за домашни роботи. Гигантът в онлайн търговията показа вчера иновативен робот-асистент на колела, наречен Astro, който ще се продава на дребно за 1000 долара, предава technews.bg.

Вижте как изглежда Amazon Astro >> >> >>

Amazon Astro е кулминацията на различни технологични постижения в роботиката, изкуствения интелект, домашното наблюдение и облачните услуги. Това е най-амбициозният продукт за домашна система на Amazon.

Според компанията, Astro е способен да прави много неща, които бихте очаквали от домашен робот. Той може да показва къщата, да се подчинява на команди да отиде в определени стаи, да разпознава лица и да доставя предмети на различни хора.

Amazon Astro включва и функционалности на гласовия асистент Alexa, като предоставя много подробности и информация за времето, а също така може да се използва за видеоразговори. Astro следва човека, където и да отиде, като по този начин го държи в кадър през цялото време на видеоразговора.

В допълнение, роботът на Amazon може да следи за безопасността и сигурността на дома, когато стопанинът не е там. Роботът може да се скита из къщата, за да се увери, че всичко е наред. Той също така е способен да следи ключови показатели на човешкото тяло, като кръвно налягане, пулс и т.н.

Amazon твърди, че Astro е първата стъпка в еволюцията на идеалния домашен робот и ще последват други версии на умното устройство.