Apple не е пускала нови таблети iPad от доста време, откакто последните - M2 iPad Pro и iPad 10 - бяха представени през октомври миналата година. Слуховете са противоречиви относно това кога Apple ще обяви нови iPad-и и кои модели компанията планира да актуализира първи.

Според вътрешни източници 9to5Mac скоро Apple ще представи много нови iPad-и, включително iPad mini 7 и два нови модела iPad Air. Това ще стане до края на годината, пише 9to5Mac.

Анализаторът Минг-Чи Куо съобщи през декември 2022 г., че Apple работи върху нов iPad mini, който се очаква да бъде пуснат в края на 2023 г. или началото на 2024 г. Информацията по-късно беше потвърдена от теч, публикуван от ShrimpApplePro.

Най-вероятно новият iPad mini ще запази същия дизайн като сегашното поколение, но този път с по-бърз чип. За контекст, настоящият iPad mini 6 беше пуснат през септември 2021 г. и все още се захранва от чипа A15 Bionic, същия като iPhone 13.

Десетото поколение iPad беше представено миналата година с подобен дизайн на iPad Air и USB-C порт, но с чип A14 Bionic вътре.

Що се отнася до iPad Air, Apple може да има по-амбициозни планове за своя таблет от среден клас. Това е така, защото източниците на 9to5Mac ни казаха, че компанията е експериментирала с две нови версии на iPad Air. С кодови имена J507 и J508.