Apple ще въведе нови инструменти за защитата на личните данни в iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey и watchOS 8. Така например в приложението Mail, Mail Privacy Protection премахва възможността за събиране на информация чрез вграждането на "невидими пиксели". Чрез този метод традиционно се връщат данни за това дали писмото е прочетено, предава Mobile Bulgaria.

Функцията Intelligent Tracking Prevention в Safari вече включва опция за скриване на потребителския IP за проследяващи сайтове. С App Privacy Report потребителите могат да проверят колко често, през изминалите седем дни, дадено приложение използва дадените му разрешения за достъп до местоположение, снимки, камера и т.н. Възможно е и проследяването на това към кои външни домейни се споделя информация.

За голяма част от гласовите команди и заявки към Siri, обработката ще се извършва на самото устройство. По този начин ще е възможно да се използват част от функционалностите без нужда от връзка с интернет. iCloud+ добавя към платените абонаменти на iCloud някои нови премиум функционалности като iCloud Private Relay, Hide My Email и разширена поддръжка HomeKit Secure Video.

Новата функционалност Hide My Email позволява на потребителите да споделят уникални, произволни мейл адреси, които препращат към личния им мейл. Вече ще е възможно потребителите да споделят местоположението си с приложение еднократно, като това ще е опция за вграждане в приложенията от страна на разработчиците.