В скорошно интервю за CBC пенсионираният канадски астронавт Крис Хедфийлд сподели мнението си за повишения обществен интерес към наблюденията на "неидентифицирани въздушни явления" напоследък. Той има ясен отговор за това дали зад загадъчните случаи стоят извънземни форми на живот.

"Ако мислите, че НЛО са извънземни, значи сте идиоти. Виждал съм безброй неща в небето, които не разбирам", заяви Хедфийлд. Той добави: "Да видиш нещо в небето, което не разбираш и след това веднага да заключиш, че това е интелигентен живот от друга галактика, е връх на глупостта и липсата на логика".

Пенсионираният астронавт напомни, че е прекарал много време във висините, тъй като е бил пилот както на Кралските канадски въздушни сили, така и на американския флот.

"Но дори извънземните да не стоят зад НЛО, това не означава, че трябва да отхвърлим възможността да не сме сами във Вселената", уточни Хедфийлд.

Други експерти предполагат, че противникови сили на САЩ могат да стоят зад мистериозните наблюдения. Те се опасяват, че държави като Русия или Китай може да нахлуят във въздушното пространство на страната, използвайки напреднали технологии.