Наред със смартфоните Nokia C21 и C21 Plus, HMD Global използва започналия днес в Барселона Световен мобилен конгрес, за да пусне на европейския пазар още един смартфон от серията C, наречен Nokia C2 2nd Edition.

Както показва и самото име, той е пуснат на пазара като наследник на Nokia C2, който беше обявен през 2020 година. Nokia C2 2nd Edition се предлага в два цветови варианта - тъмно синьо и "топло сиво". Компанията все още не е разкрила подробности за цените и наличността.

Nokia C2 2nd Edition разполага с 5,7-инчов дисплей, който предлага резолюция на екрана от 480 x 960 пиксела и съотношение на страните 18:9. Компанията не е уточнила кой процесор задвижва устройството, но стана ясно, че то се захранва от четириядрен SoC на Unisoc, работещ с тактова честота 1,5 GHz.

Устройството се предлага в два модела - с 1GB RAM и 32GB вътрешна памет и с 2GB RAM и 32GB вътрешна памет. И двата са снабдени със слот за microSD карта, което позволява на потребителите да разширят капацитета за съхранение.

В отдела за камери смартфонът има 8-мегапикселов сензор на гърба и 5-мегапикселова камера отпред. Той идва с поддръжка на функцията за отключване с лице, както и със сензор за пръстови отпечатъци за допълнителна сигурност.

Работи с операционната система Android 11 Go Edition и компанията е обещала да пуска актуализации за сигурност в продължение на две години. Устройството се захранва от батерия с капацитет 2400 mAh и поддържа само 5W зареждане.