С отмяната на тазгодишния Мобилен конгрес пропаднаха плановете и на повечето производители на смартфони, които възнамеряваха да представят нови продукти в рамките на форума. Сред тези, които обаче не се отказват, са Huawei и Honor. Събитията на двете компании ще се излъчват на живо онлайн, а журналистите, които присъстват на място в Барселона, ще могат да изпробват новите им продукти, предава Mobile Bulgaria.

Huawei първоначално планираше пресконференция на 23 февруари, но впоследствие тя беше отложена за 24 февруари. Тя ще бъде виртуална и ще бъде ръководена от главния изпълнителен директор на потребителската дивизия на компанията - Ричард Ю. На този етап не става ясно кои продукти ще бъдат представени, но е доста вероятно Huawei да покаже новия си смартфон със сгъваем екран Mate Xs.

Филиалът на Huawei - Honor, готви редица устройства, като може да видим международния вариант на V30 Pro, който най-вероятно ще носи името View 30 Pro. Заедно с този модел ще дебютират още международният вариант на смартфона Honor 9X Pro, лаптопите MagicBook 14 и MagicBook 15, слушалките Honor TWS и специално издание на часовника Magic Watch 2. Събитието ще се излъчва през YouTube, Twitter, Facebook и официалния сайт на компанията.