Илон Мъск е най-богатият човек в историята, притежавайки четвърт трилион долара. Той обаче счита, че президентът на Русия Владимир Путин е по-богат от него.

"Как се чувствате, когато сте възприеман като най-богатия човек на земята?" пита Матиас Дьопфнер в интервю с шефа на SpaceX и Tesla.

"Мисля, че Путин е значително по-богат от мен", отговоря Мъск. Предприемачът допълни, че е наложително Путин да бъде спрян. 

Огромното богатство на руския президент Владимир Путин остава загадка, тъй като никой не знае дали то съществува и къде е скрито. Путин е свързван с дворец на Черно море за 1,4 милиарда долара и апартамент в Монако за 4 милиона долара.

Някои спекулират, че руският президент може да е най-богатият човек в света. Финансистът Бил Браудър твърди, че руският президент има поне 200 милиарда долара, като парите са разпръснати около приближените му.

Въпреки това не съществуват никакви преки доказателства, които да свързват Путин с подобни суми. Според критиците на тезата, тази информация се споделя единствено от кръгове, които традиционно се противопоставят на Русия.