Следващият iPhone още не е на пазара, но вече сме затрупани от слухове за по-следващия модел. Изглежда iPhone 14 Pro ще бъде направен от титаниева сплав. Информацията идва от доклад за инвеститори от JPMorgan Chase, според който моделът ще се доставя ексклузивно от Foxconn. В сферата на новините, които няма да шокират никого е това, че се очаква моделът да се появи във втората половина на 2022 г., предава Mobile Bulgaria.

Досега Apple използва неръждаема стомана за по-здравите си смартфони, но татиневите сплави са още по-здрави. Устойчивият материал обаче може да донесе затруднения в изработката на устройствата. Освен това опитът показва, че привлича още повече отпечатъци. В този контекст обаче по-рано през годината имаше слухове, че компанията проучва покрития, които да помогнат с този проблем.

Според същия доклад моделите iPhone 14 ще са от алуминий и с рамка от неръждаема стомана. Следващите телефони са в много ранен етап на разработка, така че е вероятно част от тези твърдения да не се изпълнят. Все пак обаче фабриката за слухове около Apple никога не почива.