A1 вече предлага четирите нови модела от серията iPhone 15 с 5G плановете Unlimited. Новите смартфони на Apple са налични на сайта и в търговската мрежа на А1, където потребителите ще намерят различните цветови варианти на устройствата и версии по отношение на паметта - от 128 GB до 1 ТВ.

Новото поколение смартфони на Apple, което беше представено на 12 септември, предизвика сериозен интересен сред потребителите в страната. Това се потвърждава от данните на А1, които показват 31% повече предварителни поръчки на моделите от серията спрямо тези на предходното поколение на марката - iPhone 14.

През изминалата седмица, когато се проведе кампанията по предварителните поръчки, най-търсен е бил iPhone 15 Pro - 49% от всички поръчки, следван от iPhone 15 Pro Max (44%), а най-малко поръчки са регистрирани за iPhone 15 Plus (1%).

Любопитни са и предпочитанията на потребителите по отношение на цветовете на iPhone 15. Най-поръчваният цвят от смартфоните iPhone 15 и iPhone 15 Plus е бил розовият (40%), а най-малко жълтият с едва 4%. При iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max най-желани са били моделите с цвят на естествен титан, но не липсват любителите на черния (25%) и синия титан (22%).

Новите модели на Apple предлагат редица подобрения на потребителите. iPhone 15 и iPhone 15 Plus са с красив нов дизайн, включващ издръжливо задно стъкло с наситени цветове. По-достъпните модели вече предлагат и функцията Dynamic Island, 48 MP основна камера с двукратно увеличение и USB‑C.

Корпусите на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са изработени от рециклиран титан, който е едновременно здрав и много лек. Дизайнът също е променен с нови контури по ръбовете на корпуса и нов Action бутон. Процесорът при Pro моделите е последното поколение чип на Apple - А17 Pro, а USB портът е Type-C 3, който позволява до 20 пъти по-високи скорости на трансфера на данни прямо USB Type-C 2.

Направени са и значителни подобрения на камерата, включително 5x оптично увеличение при iPhone 15 Pro Max.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО