Магазинът Xbox Gear Shop пусна колекция от дрехи Hardwear с много характерен дизайн и доста високи цени. Тениска със скрийнсейвър на Windows XP на гърба може да бъде закупена за 60 долара. Мнозина специалисти се пошегуваха в социалните мрежи с Microsoft, че компанията смята себе си за "рок звезда" с многомилионна фенска база.

Колекцията се състои от девет артикула, сред които тениски, бейзболни шапки, връхни дрехи и "полуспортни" панталони. Дрехите са резултат от сътрудничеството между Microsoft и основателя и творчески директор на Supervsn Studios Гавин Матийо.

Това е първата така наречена "капсулна колекция" на компанията, обединена от общ стил и философия. Според Microsoft, тя се концентрира върху естетика, която ѝ позволява "да се фокусира върху хората, а не върху дрехите, които носят. Всяка част е създадена умишлено и всяка част в Hardwear има "специално значение".

"Стилът и креативността са във вас, а не върху вас", се казва на страницата на проекта. Това не е първият проект на Microsoft, свързан с продажбата на дрехи. От години компанията продава маркови облекла и други продукти за Xbox. През 2020 г. стартира серия от вдъхновени от Windows пуловери за истинските ценители на творчеството им.