Microsoft започна да разпраща покани до медиите за "специално събитие", което ще се проведе в Ню Йорк следващия месец. Въпреки че подробностите за предстоящото събитие не са разкрити, очаква се софтуерният гигант да представи пред обществеността нови устройства от фамилията Surface.

"Отбележете в календара си четвъртък, 21 септември 2023 г., за специалното събитие на Microsoft" - се казва в поканата, която някои журналисти са получили. Тъй като Microsoft често провежда събитие през септември или октомври, посветено на устройствата Surface, има голяма вероятност именно хардуерните новости да бъдат представени на широката публика тогава.

Според слуховете, Microsoft подготвя таблет Surface Go 4, както и Surface Laptop Studio 2 и Surface Laptop Go 3. Според източника актуализираният Surface Laptop Studio 2 ще бъде снабден с най-новите процесори на Intel, мощен графичен ускорител и по-разнообразен набор от налични интерфейси в сравнение с модела от настоящото поколение.

Съобщава се, че Microsoft е забавила пускането на Surface Go 4 с процесор Arm, като е предпочела чипове Intel. Очаква се Surface Go 3 също да се предлага с 12-о поколение процесори на Intel. Възможно е по време на предстоящото събитие Microsoft да разкрие повече подробности относно следващата голяма актуализация на Windows 11, която се очаква да бъде пусната през септември.

По-рано беше съобщено, че тази актуализация ще донесе вградена поддръжка за форматите RAR и 7-Zip, обновена начална страница с настройки на операционната система, подобрен миксер за звука, а също така ще отвори достъп до инструмента за изкуствен интелект Windows Copilot.