Приложението Milo е изградено върху чатбота ChatGPT на OpenAI. Амбицията на софтуера е да предложи изкуствен интелект за родители.

"Знам какво е чувството да си родител, който е забравил деня на пижамата или деня на пица. Такова е разочарование", коментира изпълнителният директор на Milo Авни Пател Томпсън пред Insider.

Приложението ще напомня всички тези празници, както и рождените дни на фамилията.

Изкуственият интелект може да превърне ваш гласов запис в план за деня или лист с покупки. Той може да се прати по чат приложение или дори SMS.

Milo може да превръща текст в празнични картички или да ви напомня за родителски срещи в училище.

Разработчиците обещават, че изкуственият интелект на OpenAI ще може да организира семейния хаос на по-заетите или неопитни родители.

По-широкият пазар за "родителски технологии" или инструменти за подпомагане на родителите достигна своя пик по време на бума на пандемията реализирайки 1,4 милиарда долара през 2021 г., според PitchBook.

Но някои от най-забележителните стартиращи компании в пространството, като поддържания от Greylock родителски треньор Cleo или пазара за грижи за деца Otter, не предлагат същите функции, подобни на асистент, като тези на Milo.

В момента Milo е във фаза на бета тестване. За бета тестери услугата струва $40 на месец за абонамент.