Според информация на Марк Гурман от Bloomberg Apple планира през следващите няколко години да добави функцията за лицево разпознаване Face ID и в компютрите Mac. Гурман смята, че компанията възнамерява да оборудва всичките си продукти с технологията, включително iPhone SE и iPad Air, които още включват сензор за отпечатъци Touch ID, предава Mobile Bulgaria.

Журналистът посочва, че Touch ID все още е важна част от продуктовото портфолио на Apple и особено в по-евтините устройства, защото представлява по-евтина алтернатива на Face ID, но в същото време осигурява на потребителите сигурност. Според Гурман в даден момент камерата за Face ID може да бъде вградена в дисплея, което ще елиминира изрязването в горната част.

Марк Гурман смята, че лицевото разпознаване осигурява на Apple две важни неща - сигурност и добавена реалност, а Touch ID предлага само първото. Имаше очаквания, че получилия наскоро редизайн 24" iMac ще предложи Face ID, но това не стана. Сега се смята, че добавката ще се появи в бъдещото издание на iMac. Освен това тъй като екраните на лаптопите Mac са много тънки е трудно в тях да бъдат събрани необходимите сензори.