Google обяви интересна нова функция, която ще бъде част от Android 12. Компанията разкри, че платформата ще позволи да започнете да играете още докато игрите се изтеглят. Това ще е особено полезно за големите игри, защото няма да се наложи да чакате дълго, за да започнете да се забавлявате, предава Mobile Bulgaria.

Google посочва, че с новата система в някои случаи игрите са готови са отваряне поне два пъти по-бързо в сравнение с нормалния начин за изтегляне. Функцията работи с игрите, които използват технологията Play Asset Delivery, и ще е достъпна за всички разработчици, които публикуват в Play Store.

В някои случаи подобрението може да е драстично - според Google някои игри с размер около 400MB могат да са готови за игра за 10 секунди вместо да се чакат минути за пълното изтегляне. Само устройства с Android 12 ще могат да се възползват от екстрата, защото тя е вградена в самото ядро на платформата.

Новината беше споделена в рамките на конференцията Google for Games Developer Summit 2021, на нея компанията обяви и нов игрови панел, който ще даде лесен достъп по време на игра до функции като заснемане на екрана, запис на видео от геймплея, FPS монитор и Do Not Disturb бутон. Потребителите ще могат да променят и профили за производителността на игрите.