Софтуерната компания Salesforce завърши придобиването на услугата за съобщения и сътрудничество Slack. Сделката е на стойност 27,7 милиарда щ. долара.

Когато компаниите за първи път обявиха покупката през декември 2020 г., стана ясно, че основателят и изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд ще продължи да ръководи услугата за съобщения като звено в новата организация-майка. Също така бе съобщено, че Slack ще използва новия интерфейс Customer 360, който е разработка на Salesforce. И двете неща бяха потвърдени тази седмица.

Въпреки че след стартирането си през 2019 г. Slack се превърна в синоним на услугите за съобщения за бизнеса, компанията претърпя загуби миналата година. Това се случи, след като Microsoft позиционира приложението си Teams като конкурентен продукт по време на пандемията от Covid-19.

През 2020 г. Slack дори подаде антитръстова жалба срещу технологичния гигант до Европейската комисия. Половин година след тази стъпка беше обявено и придобиването от Salesforce.

Повече подробности за сделката ще бъдат разкрити следващия месец. На 17 август президентът на Salesforce Брет Тейлър и изпълнителният директор на Slack ще проведат конференция по темата.