При премиерата на часовниците Watch 3, които са първите устройства с Harmony OS и вече се продават и в България, Huawei намекна за серията P50, но не разкри кога смята да я представи. Компанията вече е готова да сподели и това - от коментар във Weibo на управляващия потребителския бизнес Ричард Ю става ясно, че премиерата на серията е насрочена за 29 юли, предава Mobile Bulgaria.

Ричард Ю намеква и за нова технология за мобилна фотография, което не е изненадващо, защото тази серия по традиция предлага интересни фотографски възможности. През годините в нея се появиха RYYB сензорите, перископните телефото камери и съвременния нощен режим, така че компанията несъмнено е подготвила изненади и за P50.

Официалните изображения на един от телефоните в серията подсказва, че ще видим сензор с много големи размери. Вече се носят слухове, че компанията ще заложи на 1" сензор IMX800 и те не са преувеличени, защото наскоро в Япония беше представен Sharp Aquos R6 с 20МР сензор с такъв размер. След малко повече от седмица ще разберем какви изненади ни е подготвила Huawei.