Старши вицепрезидентът на Apple Еди Кю се очаква да свидетелства днес във федерален съд срещу друга американска технологична корпорация - Google, в процес за злоупотреба с господстващо положение, съобщава Си Ен Би Си, предава БТА.

Американското министерство на правосъдието обвинява Google, че е договорила лицензионни споразумения, чрез които е установила господстващо положение при онлайн услугите, свързани с търсенето на информация в интернет.

Еди Кю оглавява подразделението на Apple, което предоставя услуги на клиентите на корпорацията. Той е преговарял от нейно имe с Google, когато интернет търсачката на технологичната компания е избрана да бъде зададена по подразбиране при смартфоните iPhone, произвеждани от Apple.

Съдът разглежда сделката, тъй като тя предвижда корпорацията Google да плати милиарди долари на Apple, за да бъде използвана нейната търсачка при iPhone и при други технологични решения, посочва Си Ен Би Си.

Очаква се Еди Кю да свидетелства пред съда, че търсачката на Google е била избрана, тъй като е била "най-добрият продукт" на пазара. Освен това се очаква той да каже, че Apple не са сметнали за необходимо да създадат нова търсачка предвид това, че тази на Google вече е съществувала. Това е съобщил представител, цитиран от Си Ен Би Си, който е запознат с очакваните показания на вицепрезидента на Apple.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО