Microsoft планира да представи подробно "следващо поколение Windows" на събитие по-късно този месец. Софтуерният гигант започна да изпраща покани до медиите за Windows събитие на 24 юни, предава technews.bg.

За значимостта на събитието говори факът, че в него ще участват както главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела, така и главният продуктов директор Панос Панай, отбелязва The Verge.

Поканата идва само седмица след като Сатя Надела обяви "следващо поколение на Windows". Очаква се Microsoft да представи подробно значителни промени в Windows и те вероятно ще включват редица визуални подобрения. Новата версия е известна с кодовото име "Sun Valley", а поканата от Microsoft подсказва и за ново лого на Windows.

Миналия месец Microsoft потвърди, че прекратява доставките на Windows 10X - операционната система, създадена първоначално за устройства с два екрана. Сега компанията въвежда визуалните елементи от Windows 10X в основната версия на Windows 10.

Промените включват нови системни икони, подобрения на File Explorer и премахване на иконите от ерата на Windows 95. Microsoft също решава проблема с приложенията на множество монитори, добавя функция Xbox Auto HDR и подобрява поддръжката на Bluetooth аудио.

През последните месеци Microsoft работи по нов магазин за приложения за Windows, а слуховете предполагат, че компанията ще го отвори за всички приложения и конкурентни платформи за плащане.