От няколко години насам денят на влюбените, 14-ти февруари, става все по-популярен и в България, наравно с традиционния български празник на виното и и веселието Трифон Зарезан. Тъй като и двата повода са еднакво приятни, независимо кой от тях предпочитаме, какво по-хубаво време и за малко подаръци?

До 14.02 имате възможност да се включите в играта на NokiaMobile във Фейсбук и да спечелите няколко смартфона за себе си и любим човек, както и аксесоари на марката. Необходимо е да последвате страницата и да коментирате под поста с послание към своята половинка.

снимка: Nokia

Линк към играта ТУК:

Голямата награда е двойна - смартфони Nokia 5.4 в два романтични цвята, Fiord и Dusk, вдъхновени от полярното сияние.

Nokia 5.4 е отскоро на пазара и в много отношения може да се определи като универсалния смартфон на 2021 - с прецизна камера, модерен външен вид и компактен дисплей. Устройството се позиционира в средния ценови клас, като именно балансът между цена и качество се очертава като най-силната му страна.

Nokia 5.4 работи с операционна система Android, както повечето смартфони на пазара. Специфичното при новото предложение на Nokia обаче е, че става дума за Android One или т.нар. "чист Android" - станало като нещо като "запазена марка" за бранда. Смартфонът идва без предварително инсталиран куп от приложения, които невинаги биват използвани оптимално. Това дава на новите собственици на смартфона възможност да персонализират своето устройство само с апликациите, които намират за необходими. Освен това с тази операционна система потребителите ще могат да се възползват от ежемесечни актуализации за сигурност за период от 3 години и актуализации на софтуера за период от 2 години.

Новият модел може да се похвали и с прецизна камера. Най-големият обектив от 48 МP e подкрепен 2 МP сензор за дълбочина, 5 МР ултраширокоъгълна камера и 2 МР макро камера за изящни снимки на обекти отблизо. Самият дизайн на камерата също е изключително елегантен и ще отличава Nokia 5.4 от останалите смартфони. Камерите са разположени кръгово на гърба на устройството, но това е направено по ненатрапчив начин и допринася за цялостното стилно излъчване на телефона.

8-ядреният процесор Qualcomm Snapdragon 662 е оптимизиран с най-новите технологии за изкуствен интелект, за да поддържа висока производителност. Неговата оптимална работа е подкрепена и от софтуера на адаптивната батерия с изкуствен интелект, който захранва с предимство приложенията, които потребителят използва най-много, междувременно пестейки от останалите. Резултатът е двудневен живот на батерията с едно зареждане на Nokia 5.4, без това да повлияе негативно на работа на различните апликации. Паметта на устройството е 4/64GB.

Изисканият външен вид на смартфона се допълва от завършека тип металик с противоплъзгащо покритие. Разполага с мощна 4000 mAh батерия, NFC, сензор за пръстови отпечатъци и идва с предварително поставен протектор на екрана, за допълнителна защита.

Актуални оферти за модела може да намерите ето тук:

ТЕХНОПОЛИС

ТЕЛЕНОР

ВИВАКОМ

А1

 

* съдържание на HMD Global