Федерална данъчна служба на САЩ (IRS) ще позволява плащането на данъци онлайн само при използване на приложение за лицево разпознаване. Новите правила предвиждат изпращането на селфи към ID.me. Сайтът принадлежи на базирана във Вирджиния компания за проверка на самоличността. Изпращането на снимка обаче не е достатъчно, като данъчните ще изискват и видео на лицето на данъкоплатеца.

При регистрация в ID.me потребителят трябва да приемете политиката за биометрични данни на компанията. Дори да изтриете акаунта си в ID.me, компанията може да запази вашите биометрични данни в продължение на няколко години, в зависимост от "естеството на данните и съответните законови или оперативни нужди за запазване".

Компанията ID.me стана известна в САЩ през 2020 година, когато не успя да разпознае лицето на един и същи човек. В последствие много потребители се оплакаха, че регистрацията в сайта е "бъгава" и вместо минути, може да отнеме часове. Въпреки това държавните органи в САЩ са избрали да си партнират с ID.me при употребата на лицево и гласово разпознаване.