WhatsApp, една от най-популярните платформи за изпращане на съобщения в света, има своите недостатъци. Една от тях е малкият брой възможни участници в групов чат. Дълго време той беше ограничен до 256 потребителя, а наскоро стойността им беше увеличена до 512. Сега разработчиците на услугата за комуникация отиват още по-далеч.

За малки групи ограничението от 512 души е достатъчно, но за големи общности, които включват служители на голяма организация или членове на чат в голяма жилищна сграда, то вече не е достатъчно.

Сега WhatsApp вече увеличи капацитета на груповите чатове до 1024 потребители. Според докладите на известния портал WABetaInfo, досега компанията е пуснала актуализацията за бета тестери на месинджъра и дори в техния кръг не всички са получили актуализацията на софтуера. Тя се получава както от потребителите на Android, така и от тези на iOS.

Като цяло груповите чатове с голям брой потребители не се различават много от предишните версии, освен може би с това, че повече хора ще могат да четат съобщенията на потребителя.