Изглежда видеото е основен елемент от нещата, които потребителите на Facebook консумират, докато Instagram Reels отбелязва бърз растеж. По време на обявяването на финансовите резултати на компанията, изпълнителният директор Марк Зукърбърг каза, че видеото представлява почти половината време изкарано във Facebook. А пък Instagram копието на TikTok е с най-голям принос за повишената ангажираност на потребителите, предава Mobile Bulgaria.

Зукърбърг не сподели конкретни статистики, но от думите му става ясно, че Instagram Reels става все по-популярна платформа. Той отбеляза, че фокусът на компанията върху създателите на съдържание и възможностите за пазаруване ще помогнат на визията ѝ да се превърне в "компания-метавселена".

По-рано тази седмица Facebook разкри, че стартира нов екип, чиято цел ще е да създаде метавселена.

"Можете да мислите за това като физическа проява на интернет, в която се намирате, а не просто гледате отвън", обяснява Зукърбърг. "Ще можете да правите всичко, което можете да правите в интернет днес, но и неща, които нямат особен смисъл в интернет днес, като например танцуване".

Думите на Зукърбърг идват в контекста на едни от най-силните финансови резултати на компанията. Facebook отчете приходи от над 29 млрд. долара, което е ръст от 56% спрямо миналата година. Компанията също така отчете над 3.5 млрд. "активни хора месечно", въпреки че ръстът в САЩ остава непроменен.