Google обяви, че въвежда нов инструмент за предпазване на историята за търсенето, който ще осигури допълнителна защита за запазената в акаунта в Google информация.

Компанията обяви, че добавя изискване за верифициране на профила, което може да се активира от потребителите с включена опция за запазване на Web & App Activity, предава Mobile Bulgaria.

Това е полезно, ако споделяте вашето устройство с други хора - с тази опция те ще трябва да осигурят допълнително оторизиране, ако искат да видят вашата история на търсенията в интернет.

Google добавя и други инструменти за контрол на данните от търсенията, които се пазят в потребителския профил. Компанията вече предлага опция за автоматично изтриване на данните от търсенията и Web & App Activity след 18 или 36 месеца. Сега обаче активира и възможност за бързо изтриване на информацията за търсенията от последните 15 минути с натискането на бутон. Засега това е налично в приложението на Google за iOS, но по-късно през годината ще е достъпно и за Android.