По време на тазгодишната конференция за разработчици Google I/O, компанията представи новия си дизайн език Material You, който наследява добре познатия ни Material Design. Сега изглежда новата визия започва да навлиза и в Chrome, предава Mobile Bulgaria.

Android Police са открили в Chromium Gerrit, че Google е обновила динамичния цветови флаг на Chrome за Android с поддръжка за цветова екстракция Material You. Така браузерът ще приложи свежи тонове в потребителския си интерфейс, които са уникални според цветовите акценти на тапета, извлечени от Android 12.

Тази новост вече е налична в ранната тестова версия на Chrome. Основната страница и решетката с раздели е с леки оттенъци в зависимост от приложения тапет на телефона. Освен това и полето за адрес също ще има оцветяване.

Все още обаче не всички елементи от дизайна са оцветени, което подсказва, че той все още не е приложен изцяло. Chrome е само едно от приложенията, които ще поддържат Material You, като очакваме постепенно новата визия да се появи в основните програми на компанията. Тя ще се ползва и в уеб услугите ѝ.