Тъмните режими стават все по-популярни. Такъв вече има в целия Android 10, но отделните приложения постепенно стават подвластни на новата мода и също се включват с нов дизайн, позволяващ преминаването към черни цветове. Причините за това са ясни - по-малко умора за очите и най-вече спестяване на батерията.

Facebook отдавна обяви, че разработват подобен режим за своето мобилно приложение, включиха го в бета тестове, а вече всичко е още по-близо до финала и новата версия на Facebook App вече предлага възможност за включване на Dark Mode.

От социалната мрежа обаче отново действат предпазливо и разпространяват приложението на порции до определени потребители. От компанията отстраняват някои проблеми в движение при различни смартфони и очевидно не искат да рискуват "доброто потребителско" изживяване.

За сега "черната" версия на приложението е разпространена само между потребители, които са записали изрично желанието си в профила да получават първите новите неща от компанията, при това само в САЩ. Действията при други подобни ъпдейти обаче говорят, че официалната версия за всички ще е налична до дни, ако всичко върви наред.