Когато топлината проникне през летните месеци в дома, винаги идва ред да се замислим за климатична система. Макар и лятото да е първия сезон, който ни напомня за нуждата от климатик, този ценен уред все повече навлиза в ежедневието ни целогодишно.

Hitachi Performance оправдава името си през всеки сезон от годината. Летния сезон е сравнително лесен за климатиците, но студената зима е истинско изпитание за всеки производител. Серия Performance на Hitachi изпитано издържа да отоплява дори на температура от -25 градуса С.

Характерно за Hitachi е изчистения дизайн, който с лекота се вписва в елегантния европейски интериор. Специално подсиления преден панел е с дебелина 3мм за да има по-голяма устойчивост на температурното разширение при охлаждане и затопляне и така значително намалява неприятното шум от пластмасата.  

Друга особеност съобразена за тежкия климат е запазването на 90% отоплителния капацитет при -10оС (отнася се за модел RAK-35RPC/WPC).  

Много често смятаме, че климатиците имат близки характеристики и избираме моделите по-цена или дизайн, тук е момента да добавим, че е важно да четем техническите спецификации, защото покупката на климатик с висока ефективност, може значително да намали сметката ни за охлаждане или отопление.

Hitachi Performance притежава енергийна ефективност А++ както в режим отопление, така и в режим охлаждане. Вероятно вече сме срещали климатици с по-висока ефективност А+++, затова искам да добавя че избрахме да представим Hitachi Performance не само защото е технологиян и икономичен, но и защото е в бюджетния ценови клас до 1300 лв (модел 12,000 BTU - RAK-35RPC/WPC).

Функции:  

*Отопление при -25о С

*Енергиен клас А++

*Управление на посоката на въздуха от дистанционнот управление

*Режим Ваканция

*Вграден електромер в дистанционното управление

*Вграден датчик за температура в дистанционното управление

*Седмичен таймер

*Управление чрез смарфон (Опция)

Както повече високотехнологични продукти и тази серия не пропуска възможността да управлявате климатика чрез смартфона си. Hi-KUMO е модулът за управление през таблет или смарфон. С него може да контролирате климатика, както и да създавате седмични програми и да наблюдавате релната температура в помещението.

Hitachi Performance е на пазара от няколко години и неговите качества са проверени през всички сезони.