Въпреки, че Мобилният конгрес в Барселона не се състоя, Huawei представи в каталунската столица най-новият си смартфон. Той е еволюция на Mate X, но спокойно може да се нарече революционен в сегмента на сгъваемите телефони.

Mate Xs е новото попълнение в смартфон гамата на китайската компания. Най-голямо впечатление прави гъвкавият екран, който е създаден от нови материали - някои от тях три пъти по-скъпи от златото. Пантата на дисплея също е нова. Крайният резултат е, че макар и сгъваем, екранът е гладък и без никакви гънки.

Вижте как изглежда Huawei Mate Xs >> >> >>

Базиран на собствения чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, Mate Xs олицетворява пълен ъпгрейд с усъвършенствани комуникационни възможности по отношение на мобилния изкуствен интелект и 5G.

Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера в Huawei Mate Xs.

Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, мощната Leica система се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

С EMUI10.0.1, Huawei Mate Xs поддържа Multi-Window приложения. За да разшири множеството от приложения, разгръщащи пълния потенциал на сгъваемата архитектура, Huawei работи в тясно сътрудничество с разработчиците от цял свят в посока по-богата екосистема.

В Европа Huawei Mate Xs ще се предлага ще се продава за 2499 евро, като предстои да научим българската цена на устройството, съчетаващо смартфон и таблет в едно.