Платформата за групово финансиране Kickstarter често предлага на потребителите различни интересни джаджи, които не могат да се намерят на пазара. Инженери продават изобретения, които още не са в серийно производство на желаещи предварително да ги подпомогнат като дадат пари само на база идеята им.

Виждали сме какво ли не, но днешният хит е наистина нещо ново - тамагочи за хакери. Малкото устройство на име Flipper Zero, дело на руския разработчик Павел Жовнер, събра необходимото финансиране от 60 000 щ. долара само за 8 минути.

Кампанията обаче продължава. Сумата вече набъбна до близо 900 000 долара, а потенциалните клиенти са повече от 7000.

Устройството на практика представлява малка конзола, която има в себе си интересни инструменти. Те могат да са полезни на всички, решили да хакнат някакъв уред, работещ с радио вълни.

На разположение е радио модул CC1101 за диапазоните 433 и 868 MHz за IoT устройства, програмируем инфрачервен предавател за емулация на всякакви дистанционни. Има и анализтор на радиосигналите, с помощта на който в паметта на устройството могат да бъдат записвани неизвестни протоколи.

Устройството има също така GPIO интерфейс от ниско ниво за включване към Arduino и Raspberry Pi, USB Type-C връзка за включване на клавиатура към него, както и RFID система за четене и програмиране на безжични маркери и ключове.

След като видя на какъв успех се радва моделът, създателят му обеща да добави и Bluetooth, както и NFC модул. С устройството е възможно да се тестват, хакват и препрограмират най-различни уреди, устройства и друга техника. Интересно е, че във Flipper Zero има интегрирана игра - тамагочи с делфин, който се храни, когато потребителят хакне нещо.