Експанзията на китайския производител на смартфони Xiaomi достигна и Балканите. Компанията, която е в Топ 5 на световния пазар, отвори първия си магазин в региона - в турския Истанбул, най-многолюдния град на Балканския полуостров.

Xiaomi отбеляза взривен ръст от 747% на печалбата си през второто тримесечие. Успехът на компанията се обяснява с агресивната политика за разширяване на магазинната мрежа - всеки месец Xiaomi отваря десетки магазини в различни държави по света.

Наскоро китайският лидер откри магазини в Унгария, Австрия и Филипините. Преди броени дни компанията установи присъствие и в 15-милионния Истанбул, Турция. Обектът се намира в търговския център Vadistanbul и вече привлича огромен брой клиенти.

Според публикация на Engadget, турските фенове на Xiaomi се редят на опашки за покупка на смартфони Xiaomi Mi 8 и Xiaomi Mi A2, смарт-гривни Xiaomi Mi Band 3 и други популярни продукти на компанията.

В допълнение към електронните джаджи, магазинът на Xiaomi в Истанбул предлага битова техника, почистващи роботи, готварски печки, телевизори и някои други устройства за дома.