Ubisoft разкри повече подробности за следващата игра в популярната поредица Assassin's Creed и кога ще се появи на пазара. Приложението се нарича Assassin's Creed Valhalla, а както подсказва името му действието ще се развива в епохата на викингите и техните безстрашни морски експедиции, предава Mobile Bulgaria.

Началото на продажбите ще е в края на годината, а по отношение на платформите ще има съвместимост с PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 5, Windows и Google Stadia.

Компанията сподели трейлър, който да ни въведе в атмосферата на играта, но той не включва реален геймплей, за който явно ще трябва да почакаме още малко. Играчите ще се превъплътят в ролята на Ейвор, който предвожда викингски клан, а подобно на Assassin's Creed Odyssey ще можете да изберете пола на героя. Ubisoft обещава и динамично действие с брутални битки, защото все пак става дума за викингите, а знаем, че те са били майстори на боя.

Според анонса действието в играта ще се развива в Тъмните векове в Норвегия и в Англия, а сред новите добавки в геймплея е възможността за изграждане на селище и развитието му. Подобно на Odyssey и Origins очакваме и митологичен елемент, което се подсказва от появата на Один в трейлъра. Разработката е поверена на Ubisoft Montreal под ръководството на Исмаил Ашраф, когото познаваме и от Assassin"s Creed Black Flag.