Facebook тества нови функции за сигурност за чат приложението Messenger, съобщава Engadget. Компанията е започнала да тества аудио и видео разговори през функцията Secret Conversations.

Тя предлага пълно криптиране на разговорите, което ще ги направи доста по-трудно достъпни за хакери и шпиони. За момента Secret Conversations официално предлага само криптиране на нормалните чатове. Използва се същата технология за криптиране, каквато е при Signal и WhatsApp.

Secret Conversations се включва допълнително от настройките на Messenger. Това криптира съобщенията и дори не ги синхронизира с други устройства, от които потребителят може да влиза в профила си. Има и възможност да се добави срок, в който съобщенията да се изтрият автоматично.

От известно време Facebook намеква, че може да предложи повече сигурност на услугите си. Тя обмисля да криптира всичките си услуги, включително Instagram, с което привлече критики от институции по света, защото се притесняват, че платформите ще се използват от престъпници за комуникация. За сега компанията не е коментирала дали планира да пусне криптирането за аудио и видео разговори.