По-малко от ден след официалния анонс ентусиастите вече успяха да разглобят и да изследват вътрешността на флагманския смартфон Google Pixel 8. Авторите на YouTube канала PBKreviews показаха какво се крие зад 6,2-инчовия OLED дисплей на джаджата.

Разглобяването започва с внимателно отделяне на екрана от смартфона - авторите на разглобяването показаха скенера за пръстови отпечатъци на гърба на дисплея. Твърд орех се оказва старателно залепената батерия, която показва капацитет от 4485 mAh. За да отстраним батерията, трябва да разтворим лепилото с изопропилов алкохол и да приложим сила.

Авторите на канала PBKreviews показаха предната камера с резолюция 10,5 мегапиксела, основната 50-мегапикселова камера с оптичен стабилизатор и ултраширокоъгълната камера с резолюция 12 мегапиксела. Във видеото попада и заместваща антена за работа в мрежите 5G в милиметровия диапазон - за устройството с такава антена американският оператор Verizon взема надценка от 100 долара.

Дънната платка на Google Pixel 8 показва сензори за близост и светлина, както и модул за оперативна памет. Портът USB Type-C се оказа запоен към платката, което означава, че замяната му няма да е толкова лесна.

Рецензентите дадоха на смартфона оценка за ремонтопригодност 7 от 10. Цената на Google Pixel 8 започва от 699 долара. Благодарение на новия чип Tensor G3 производителността му се е увеличила в сравнение с предшественика му. По-мощният от двойката Google Pixel 8 Pro, който разполага с камера с телефото обектив и петкратно оптично увеличение, както и с температурен сензор, също може да бъде подложен на преглед скоро.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО