Не малко от водещите производители на смартфони, разработват свои модели с гъвкави екрани. На пазара вече има няколко апарата, които макар и с висока цена, се радват на голям интерес и не лоши продажби.

Изтекли патенти в САЩ показват, че Google също подготвя подобен апарат, който вероятно ще е част от Pixel серията на компанията. Става въпрос за регистриран патент за електронно устройство със сгъваем екран, към който са приложени изображения и графики.

Интересна подробност е, че заявката за патент е подадена още през октомври 2018 година и за него е минала определената давност, така че тя е станала публична от 30 април тази година. Патентът е много интересен и включва богата картотека, която показва не само сгъваем, но и разтеглящ се екран. По този начин пред потребителя може да се покаже екран няколко пъти по-голям от първоначалния вариант на смартфона, с което той прилича по-скоро на таблет.

Анализаторите предричат, че дори и да не изглежда по точно този начин, в рамките на 12 до 18 месеца ще видим подобно устройство на пазара.