Последните резултати на DxOMark показват, че Huawei Mate 40 Pro е оборудван с най-добрата мобилна камера на пазара. Най-новият смартфон на Huawei получи невероятния резултат от 136 точки, надминавайки значително дори и най-добрите си конкуренти, благодарение на своите невероятни фото и видео способности.

Huawei Mate 40 Pro бе тестван от DxOMark и благодарение на невероятните си функции като 1/1.28-инчов сензор и f/1.9-апертура, 20 MP сензор с по-големи пиксели и 5x телефото камера, беше оценен като най-доброто устройство за мобилна фотография и видеография на пазара.

Вижте какви снимки прави Huawei Mate 40 Pro >> >> >>

За резултата помогнаха и множеството му функции, като премахване на изкривяванията при широкоъгълни снимки, перфектният нощен режим, възможността на камерата да следи даден обект при видео, аудио зуумът и много други.

Престижната лаборатория оценява много високо, както техническите, така и фотографските възможности на Huawei Mate 40 Pro, давайки му финален резултат от 136 точки.

Фото оценката му от 140 точки е базирана на изключително представяне във всички подкатегории, и невероятно интуитивната работа при снимки.

Сред най-високо оценените фото параметри са експозицията, цветовете и текстурите, получили съответно 109, 104 и 101 точки.

Новият флагман на Huawei впечатлява и с възможностите си при видео заснемане, установявайки нов стандарт в мобилната видеография. Това се потвърждава от оценките му във видео категориите, където за ключовите параметри получава: автофокус - 105 точки, шум - 105 точки, стабилизация - 102, експозиция - 102, и приближение (Tele & Wide) - 88, а цялостната му оценка за видео достига 116 точки.

Селфи камерата също бележи връх от 104 точки.

Huawei Mate 40 Pro определено е телефонът с най-добра камера, който е дебютирал тази година, а резултатът му вдига много на високо летвата в мобилната фотография. Mate 40 Pro ще продължи лидерството си в класацията и през 2021 година, най-вероятно до излизането на P50 Pro.

Никога до сега в историята един телефон не е имал възможности толкова близки до тези на професионалните DSLR апарати, а в някои отношения устройството ги надминава.

Личните ми усещания от камерата на телефона са същите. Успях да тествам зуум възможностите на Huawei Mate 40 Pro на две места - село Чуйпетлово в полите на Витоша и ЦПШ в подножието на връх Мальовица.

Стоейки на голямо разстояние от планината зуумът превръща телефона в същински бинокъл. От селото може да видите Черни връх, а от Централната планинска школа - детайлите на заскрежената Мальовица.

Нощният режим също е уникален. Дори със зуум и в пълен мрак пак може да улавяте детайли, както е видно от снимките на катедрала "Свети Александър Невски".

С телефона може да улавяте дори бързо движещи се коне или пък да правите макро снимки на красотите на природата около вас.

В бъдеще очаквайте по-подробно ревю за възможностите на Huawei Mate 40 Pro, включително и тези за направата на различни филмчета и видео-истории.