Скорошен видеоклип, споделен от китайски блогър, показва невероятните възможности на макро камерата на Huawei Mate 60 Pro+.

Видеото улавя със зашеметяващи детайли комар, който пробива човешката кожа с хобота си и започва да смуче кръв. Кадрите започват с кацането на насекомото.

Макро обективът е в състояние да улови малките крачета и антени на комара, както и подобното на игла хоботче, което той използва, за да пробие кожата.

Докато комарът се храни, видеото показва как хоботчето се разширява и прибира, докато изтегля кръв. Макро обективът е в състояние да улови и най-малките детайли от процеса на хранене, като слюнката на комара и кръвта, която той изтегля и пълни в коремчето си.

Макро обективът на Huawei Mate 60 Pro+ използва комбинация от две иновативни технологии, за да постигне тези впечатляващи резултати.

Първата технология е дизайн на мотор с плъзгаща се ос със супер дълъг ход. Този мотор позволява на обектива да фокусира на разстояние до 3,5 cm, което е значително по-близо от повечето камери на смартфони.

Втората технология е архитектурата на камерата с двойна фокус леща. Иновацията използва две групи лещи, едната от които е фиксирана, а другата е подвижна. Подвижната група лещи може да фокусира на разстояние до 3,5 cm, докато фиксираната група лещи осигурява стабилизация на изображението. Тези две технологии се комбинират, за да дадат на макро обектива на Mate 60 Pro+ уникална комбинация от способност за близко фокусиране и качество на изображението.