През последните дни много притежатели на двата нови модела iPhone се оплакват от проблем със зареждането на своите устройства. Те се оплакват, че двата телефона не започват да се зареждат автоматично при включване на Lightning кабела ако не са били използвани от известно време. При част от засегнатите телефони зареждането започва чак след като се активира екрана, а при други това се случва след 2-3 включвания и изключвания на кабела, предава Mobile Bulgaria.

За момента няма официално становище от страна на Apple. Интересното е, че не всички iPhone Xs и Xs Max са засегнати от проблема както е видно и от приложеното видео на Unbox Therapy.

В него се тестват 9 телефона с официалното зарядно на Apple и е видно, че iPhone X се зарежда без проблеми, но много от iPhone Xs и Xs Max отказват да го направят. Повечето устройства започват да се зареждат след активиране на екрана, но едно изобщо не може да се зареди.

Безжичното зареждане на телефоните работи както се очаква от него. Това кара много потребители да предполагат, че необичайното поведение е свързано със скорошната промяна в сигурността на iOS.

С излизането на iOS 11.4.1 порта на устройствата се деактивира ако те не са били използвани от известно време, за да се предотврати достъпа до потребителската информация на престъпници и дори органите на реда. В сайта на Apple има предупреждение, че в някои случаи устройствата няма да се зареждат.