Най-известната класация - DxOMark, оценяваща качествата на камерите на последните модели смартфони, е поставила на върха си Huawei P20 Pro, който разполага не с две, а с три задни камери.

DxOMark все още не са тествали новия iPhone Xs, който е с две камери на гърба си, но от Apple са обнадеждени, че ще успеят да детронират елитната китайска марка.

Основният коз на компанията от Калифорния е чипът за изкуствен интелект, който автоматично обработва изображенията, подобрявайки настройките им. Работата с камерата на iPhone Xs е доста лесна, а снимащите могат дори да избират каква да бъде дълбочината на кадрите.

Вижте какви снимки може да прави новият iPhone Xs >> >> >>

Новите iPhone Xs и iPhone Xs Max разполагат с еднаква двойна задна камера, която използва два 12-мегапикселови сензора. Единият сензор е с бленда f/1.8 и 28mm обектив, а другият е с бленда f/2.4 и 52mm обектив. Крайният резултат е, че имате 2х оптично приближаване, както и че може да правите качествени 4К видea с 60 кадъра в секунда.

Apple разкриват, че са подобрили светлочувствителността, стабилизацията, а изображенията са станали по-дълбоки и качествени, спрямо тези, направени със стария iPhone X.

Битката между Huawei и Apple в мобилната фотография се очертава да бъде ожесточена, а работата на крайния арбитър от DxOMark  - трудна.

Още от сега е ясно, че китайците бият по параграфа за оптично приближаване. При Huawei P20 Pro то е тройно, а при iPhone Xs - двойно. Тройната камера на телефона използва следните сензори: 40-мегапикселов с f/1.8 бленда и 27mm обектив; 20-мегапикселов черно-бял с f/1.6 бленда и  27mm обектив; 8-мегапикселов с f/2.4 бленда и 80mm обектив.

Вижте какви снимки може да прави Huawei P20 Pro >> >> >>