DxOMark е световния лидер в оценяването на устройства за мобилна фотография. Сайтът безпристрастно тества всеки модел, давайки точки за неговите фото-възможности. На върха в класацията стои Huawei P50 Pro. Много скоро моделът ще дебютира у нас.

Huawei P50 Pro

Снимка: Huawei

Huawei P50 Pro идва с 6.6-инчов OLED дисплей с честота на опресняване 120Hz и възможност за точно показване на над 1 милиард различни цвята. Екранът е с огънати страни и резолюция от 1228x2700 пиксела.

Хардуерът включва 8-ядрен процесор Snapdragon 888, който е произведен по 5-нанометрова технология и графичен ускорител Adreno 660. Във входящата версия оперативната RAM пемет е 8GB, а вътрешното пространство 128GB, но те достигат до 512GB и 12GB RAM по-нагоре в гамата.

Звездата в устройството е неговата камера. Основната е съставена от 4 сензора и предлага много революционни технологии, свързани с качеството на изображението.

Главният сензор е с оптична стабилизация и 50MP, а за направата на телефото кадри отговаря перископична камера с 64MP. Тя може да прави 3,5 пъти оптичен зуум, като максимума е 100х зуум. Но дори дигиталното приближаване изглежда добре, благодарение на използваните технологии. Така Huawei P50 Pro е телефонът, който снима най-добре на дълги разстояния. Другите сензори са 13MP за широкоъгълни кадри и 40MP правещ черно-бели снимки, които по-късно помагат за по-добрия контраст и качество на цветните кадри.

Сетът прави едни от най-добрите 4К видеа, а камерата е толкова мощна, че може да снима Full HD слоу-моушън видео със скорост от 960 кадъра в секунда.

За селфитата отговаря специален сензор с 13MP, който също снима 4К видео.

Моделът ще започне да се продава у нас на 25 януари, но няма да е единствения нов флагман в гамата на Huawei в България.

Huawei P50 Pocket

Снимка: Huawei

Родните потребители ще могат да се насладят и на сгъваемия P50 Pocket. Устройството разполага с върхов дизайн и набор от премиум технологии.

Основният дисплей е 6.9-инчов OLED с резолюция от 1188 x 2790 пиксела. Когато телефонът е сгънат потребителите могат да ползват 1.04-инчов OLED екран, който е кръгъл и стилно поместен на гърба на телефона.

Началната версия идва с 256GB свободно място и 8GB RAM, а по нагоре откриваме комбинацията от 512GB и 12GB RAM.

Хардуерът включва 8-ядрен процесор Snapdragon 888, който е произведен по 5-нанометрова технология и графичен ускорител Adreno 660.

Основната камера е тройна, като главният сензор е с 40MP, към него има помощен с 32MP, а за ултрашироки кадри отговаря 13MP сензор.

Камерата прави 4К видео и снима изключително качествени изображения с върхови нива на яркост и наситеност на цветовете. За селфитата отговаря 10.7 MP сензор с иновативен софтуер, който прави 4К видео и много добри снимки.

Повече за новите флагмани на Huawei ще научим след дебюта им в България.

Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket

Снимка: Huawei