Биткойн (BTC) и етериум (ETC) бележат стабилно повишение в цените си от началото на 2023 година. Ако в края на 2022 година един биткойн се търгуваше за около 16 000 долара, днес цената му гравитира около 23 000 долара. Това е ръст с близо 30%.

При етериум ситуацията е подобна. Една монета се търгуваше за около $1100 в края на 2022 година, но днес цената й вече е около $1650. Процентният ръст отново е около 30 на 100.

Според експертите всичко това вещае "крипто пролет", която все още не е започнала.

Една от причините за това са плановете на Великобритания да регулира крипто валутите, третирайки го като всеки друг финансов продукт.

Ако това се случи, защитата на потребителите срещу лоши търговци най-вероятно ще се подобри. Прилагането на регулаторен наръчник може да повиши доверието в сектора и да направи криптото по-привлекателно за инвеститорите.

Ефектът на финансовите шокове от пандемията и войната в Украйна започна да отшумява.

Изпълнителен директор на BitOK - Дмитрий Мачихин и Берк Оздоган от Dexalot смятат, че крипто пролетта все още не е започнала. Те вярват, че е преждевременно да се обяви началото й и че цените ще започнат да се движат, след като регулирането на крипто индустрията се придвижи напред.

Как да спечелим от раздвижването на крипто пазара през 2023 година?

Ръстът на биткойн и останалите криптовалути влияе положително на алткойните и меме монетите. Инвестицията в тях обаче може да донесе много повече ползи и е по-достъпна от тази в биткойн. Не всички те обаче са равни.

Снимка: Big Eyes Coin

Една от най-успешните предварителни продажби в новата крипто история е тази на Big Eyes Coin (BIG). "Котешката меме монета" привлече 30,17 милиона долара за броени дни. Очакванията са този месец капитализацията й да достигне до 50 милиона долара. Това са цифрите преди официалния й старт по борсите.

На 21 февруари екипът зад Big Eyes стартира своята кампания за предлагайки три инвестиционни пакета: Cute Box ($100), Kitty Vault ($500) и Super Saiyan Box ($1000) . Те са оформени като "луут боксове" или дигитални "кутии с плячка".

Всяка кутия съдържа мистериозни награди. Най-ниската възможна от тях е с цената на кутията. Така без значение коя кутия купуват, притежателите на BIG монетите винаги ще спечелят равна или по-голяма парична сума, от тази която са похарчили. В кампанията липсват губещи.

Едно от най-новите допълнения към гамата от кутии е Saver Tin. Тя струва $9,99. Това е евтин начин да се присъедините към "котешката" крипто монета, генерирайки възможни печалби с нулев риск. Някои от "луут боксовете" обаче крият награди в размер 5000%.

Big Eyes Coin е собственост на цялата общност инвеститори. Когато монетата обяви големия си старт на крипто пазара, 90% от токените ще бъдат незабавно достъпни за обществеността.

5% от средствата ще бъдат изпратени на организации, които могат да помогнат за спасяването на океаните. Другите 5% ще отидат в маркетинговия портфейл на Big Eyes, за да продължат да популяризират валутата по целия свят.

Една от най-ценните функции на Big Eyes Coin са бързите потвърждения на транзакциите. Притежателите на токени могат да извършват ежедневни транзакции и микроплащания с лекота благодарение на бързото време за обработка на сделките.

Инвестицията в "котешкия-койн" може да ви донесе голяма възвръщаемост, особено ако "крипто пролетта" се реализира в пълния си мащаб.

Меме монетите като Doge и Shiba доказаха успеваемостта на концепцията, но процентния ръст в цената им вече забави ход. Това е причината крипто инвеститорите препоръчват нови алтернативи, като Big Eyes Coin.

Повече за меме монетата може да научите на сайта й, или в нейния Telegram канал.

Снимка: iStock by Getty Images

*Материалът е съдържа продуктово позициониране