Тя е адекватен и бърз начин за достъп до информация. Дори в ерата на технологиите, производителите на телевизори успяват да намерят начин да бъдат винаги актуални. Вече разполагаме с т.нар. smart телевизори. Те са много по-интелигентни от обикновен телевизор, тъй като предлагат достъп до интернет, видеосъдържание, възможност за лесно свързване с други устройства -аудиосистеми, конзоли за видеоигри и други подобни.

Причини да имате Smart TV

Всеки, който вече притежава smart телевизор, би могъл да разкаже за своето чудесно преживяване при употребата на това устройство. Те не само предоставят достъп до поток от информация, но и възможност за ежедневна интернет връзка у дома по всяко време. Размерите и концепцията на дизайна им са лесни за възприемане и бързо стават неделима част от всеки интериор.

 

Важните подробности за smart телевизора

Сред най-практичните предимства на това устройство е фактът, че бързо и лесно можете да го свържете с настолния си компютър, лаптопа или мобилния си телефон. Удобен е за ползване и на допълнително хардуерно устройство - клавиатура, външни дискове или flash памет. Bluetooth и wireless възможностите за свързване правят умните телевизори още по-удобно приспособление както при работа, така и за удоволствие.

Докато гледате любимо предаване или филм, можете лесно да получавате допълнителна информация за тях. Налична е и директна връзка към музикални приложения, като Spotify например, или платформи за видеосъдържание от типа на YouTube.

снимки: iStock

Външният вид и дизайнът на устройството също заслужават специално внимание. Годините на технологично развитие са довели до съвременния компактен, плосък и минималистичен вид на smart телевизора. Това дава възможност той да се впише в модерния интериор на всяко жилище.

Като предимство може да бъде посочен и т.нар. Google Chromecast. Той дава възможност да синхронизирате Вашия smart телевизор с мобилното си устройство и да възпроизвеждате всякакъв тип съдържание. Не са малко и приложенията, които можете да използвате - например предплатени канали, като HBO GO, Netflix и Amazon Prime, социални мрежи от типа на Facebook, музикални и видеоканали, като YouTube, Spotify, SoundCloud и прочие. Свързан с мобилния Ви телефон може лесно да се превърне и в екран за любимите Ви мобилни видеоигри.

снимки: iStock

 

Как да изберем подходящия smart телевизор

Наред с всички основни предимства и функции, които предлагат тези устройства, има и няколко допълнителни аспекта, които трябва да бъдат добре обмислени преди покупката. Ключов сред тях е размерът. Дори и с плосък дизайн, не е изключено избраният модел да се окаже твърде голям или твърде малък за стаята, в която сте решили да го поставите. Посъветвайте се със специалистите в търговския обект относно другите важни характеристики - картина и звук. Те също ще допринесат в голяма степен за Вашето още по-приятно изживяване.

Всички тези показатели съответно влияят и върху цената на smart телевизора- съвременните модели варират от относително достъпни до четири- и дори петцифрени суми. Всъщност покупката на телевизор е не само инвестиция в удоволствие, но и в дългосрочност. Колкото по-функционален и качествен уред изберете, толкова по-дълго време той ще бъде категорично адекватен на технологичните реалности на бързоразвиващия се дигитален свят.

 

* материалът е предоставен от Emag