Всички знаем, че състоянието на българските пътища не е особено добро, освен това много от водачите с книжка не успяват да преценят добре пътната обстановка. Комбинацията от лоши пътни условия и недостатъчни шофьорски умения може да е особено опасна за вас и автомобила ви. И не става въпрос само за тежки пътни инциденти - много по-чести са леките злополуки, свързани с повреди по боята, броните и калниците.

Дори невинно паркиране до вас може да остави колата ви в доста неприятно за гледане състояние. Да не забравяме вандализма, възможността за кражба или пък природни бедствия, които да увредят автомобила ви. Всички тези проблеми, обаче, си имат лесно решение - застраховката Каско.

 

Направата на Каско покрива всички щети, които не са по ваша вина

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сключването на Каско спестява множество тревоги. Повече не е необходимо да се тревожите, че може да намерите колата си с одраскана боя или намачкани калници рано сутрин. Нито пък да се притеснявате от кражба или силна градушка, като тази сполетяла софиянци преди няколко години. Но какво точно е застраховката Каско и как да изберем най-доброто?

Как да намерим правилното Каско

Сключването на застраховка Каско, за разлика от "Гражданска отговорност", е доброволно. Законът няма да ви санкционира, ако нямате Каско и много хора наистина не разполагат с подобна застраховка, въпреки очевидните ѝ ползи.

За разлика от застраховките "Гражданска отговорност", където отговорността е към трети лица, при Каско застрахователят изплаща щетите по автомобила на застрахования, в съотвтствие с избраните рискове и съгласно общите условия на продукта.

Застраховката Каско ще ви спести доста скъпи ремонти

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Станали сте жертва на кражба, наводнение или някой е вандализирал колата ви с ключ - Автокаското покрива щетите. Именно този тип застраховка е единствената ви гаранция за обезщетение, ако ви сполети някаква беда, за която дори не сте се сещали.

Изборът на Каско обаче е свързан с доста тънкости.

На първо място, покритието зависи от вида на договора, който сте подписали. Застраховката може да бъде пълна, частична или ограничена. Много по-добре е да изберете застраховател, който предлага възможността за избор на доверен сервиз и безплатни аварийни услуги. Не бива да забравяте и политиката на огледи.

Изборът на застрахователя

Вземайки предвид всички тънкости, можем да кажем, че на пазара в България се откроява застраховател, отговарящ на всички изисквания и дори повече. Развитието на IT инфраструктурата е позволила на тази компания да създаде много лесно приложение, позволяващо ви да завеждате щети по Каското директно от смартфона. Компанията отговаряща на всички тези изисквания е и един от лидерите на пазара у нас - Лев Инс.

Мобилното приложение на Лев Инс е изключително лесно за употреба

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Именно Лев Инс предлага възможността на своите клиенти да завеждат щетите за автомобила си онлайн от смартфона, благодарение на много удобно мобилно приложение.

Самата апликация води потребителите си стъпка по стъпка, а въвеждането на необходимата информация е много лесна. На първо място се отбелязват щетите по готов скица, след това потребителят прави снимки на колата, а накрая се потвърждават въведените данни. За всякакви неясноти, клиентите на Лев Инс могат да поискат съдействие на безплатните телефони на застрахователя. Такива обаче едва ли ще има, защото приложението предоставя шаблони на своите потребители, за да ги улесни максимално.

Автокаското на Лев Инс предлага безплатна аварийна помощ

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Предимствата на Лев Инс не се изчерпват само с възможността за употреба на мобилно приложение за завеждането на щетите. Компанията предлага безплатни аварийни услуги, като смяна на гума, доставка на гориво и подаване на ток. При сключване на Каско в Лев Инс имате право да се възползвате и от безплатна пътна помощ до 200 километра. Освен това получавате и отстъпка от Годишния технически преглед.

Всъщност Лев Инс е единствената компания в България, предлагаща безплатно услуги като подаване на ток, смяна на гума и доставка на гориво за територията на цялата страна. Мобилните групи на Лев Инс са на разположение 24 часа в денонощието за своите клиенти.

Лев Инс предлага и услугата "Каско асистънс за чужбина". Ако се възползвате от нея може да разчитате на пътна помощ, ремонт на място, аварийно извозване или репатриране във всички държави от Европа, Русия /Европейска част/ и Турция, с изключение на Исландия, Гренландия, Шпицбирген, Канарски острови, Мадейра и Азорски острови.

Може да се възползвате от пътна помощ без притеснения

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Застраховката Каско от Лев Инс покрива рискове, като: пожар, природни бедствия, ПТП, злоумишлени и вандалски действия срещу вашия автомобил, кражба или грабеж на цялото МПС и всякакви други щети, които са настъпили не по волята на водача.

За да гарантира сигурността на своите клиенти, за Риска "Кражба", Лев Инс предлага и безплатно поставяне на ефективни и иновативни средства за защита.

Ако откриете колата си одрана пред блока, то Автокаското покрива щетите

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Освен на автомобили, Лев Инс предлага застраховка Каско за мотоциклети, мотопеди, едрогабаритна селскостопанска или строителна техника. Застраховката може да се направи от всеки в полза на собственика, бил той физическо или юридическо лице.

Сключването на застраховка Каско е изключително лесна, а ползите от нея са значителни. Благодарение на своите изгодни условия, мобилно приложение и безплатни помощ за своите клиенти, Лев Инс е една от най-предпочитаните компании за застраховане у нас. С репутацията си на един от лидерите на пазара, Лев Инс безспорно е най-добрият избор за вас.

Автокаското е правилният избор за собствениците на автомобили

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

*Материалът съдържа продуктово позициониране