Благодарение на смартфона днес всеки може да има своя джобен компютър, от който да има достъп до цялото знание на човечеството. С помощта на нашите устройства можем да гледаме филми, видеа, да четем книги и дори да работим. Но колко удобно е всичко това?

Големите възможности на хардуера на съвременните телефони често са възпрепятствани от малките екрани. Едва ли може да прочетете, без да се напрягате, роман на Достоевски на 6-инчов дисплей.

Работата и ученето от телефона също не са оптимален вариант, въпреки че е удобство да отвориш файла на секундата, в който си го получил. Но пък създаването на телефон с огромен дисплей не е решение. Истината е, че отвъд един предел, който е над 6,99 инча, телефоните стават твърде некомфортни за извършването на ежедневни задачи, като провеждането на разговори и дори носенето в джоба и държането им в ръка.

Така се налага да купуваме две отделни устройства - таблет и телефон, въпреки че и двете джаджи често споделят напълно еднакъв хардуер и софтуер.

Ситуацията обаче може да е съвсем различна.

Телефонът и таблет в едно

Galaxy Z Fold3 5G е един от най-новите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung. Именно това е устройството, успяващо да слее в едно размерите на таблета и практичността на телефона.

Смартфонът идва с преден 6.2-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция от 2268х832 пиксела.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy Z Fold3 5G >> >> >>

При разгъване е достъпен основният безкраен 7,6-инчов Dynamic AMOLED 2x Инфинити Flex дисплей с резолюция от 2208х1768 пиксела. И двата екрана имат честота на опресняване от 120Hz.

Дисплеите са защитени от покритието Corning Gorilla Glass Victus, а пантите са от нова изключително здрава алуминиева сплав.

Galaxy Z Fold3 е първият водоустойчив сгъваем смартфон със сертификат IPX8. Това гарантира издръжливост от 30 минути потапяне на 1,5 метра дълбочина във вода.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Процесорът е 8-ядрен Snapdragon 888 с 5G възможности. Към него е добавен графичния ускорител Adreno 660.

Galaxy Z Fold3 е с 12GB RAM памет, а вътрешното пространство е 256GB или 512GB в зависимост от версиите.

Батерията е с капацитет от 4400 mAh и има възможност за зареждане с бързо зарядно.

Камерата

Камерите заслужават огромно внимание. При Galaxy Z Fold3 за пръв път виждаме на живо интегрирана под големия дисплей 4МР селфи камера. Тя е невидима и не разваля цялостния дизайн на устройството. Конфигурацията разполага и с втора 10МР селфи камера.

Основната камера е тройна. Главният сензор е с 12МР и има оптична стабилизация, бленда f/1.8 и Dual Pixel автофокус. Вторият сензор е широкоъгълен и с 12МР. Третият е телефото с 12МР сензор, предлагащ 2х оптично увеличение, PDAF и оптична стабилизация. Сензорите също са защитени със защитното покритие на Gorilla Glass.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Камерите имат множество режими, могат да снимат при ниска осветеност и правят изключително качествени снимки. Видеата са с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, като има и опция за снимане на клипове на забавен каданс с 960 кадъра в секунда.

Функцията Director's View позволява записването с множество камери - включително с предната и основна задна камера едновременно.

Устройството може да прави и магичния нощен хиперлапс, с който например имате възможност да запечатате как се променя града ви от залеза до изгрева.

Възможности

Ако наречем Galaxy Z Fold3 5G най-удобният джобен компютър, няма да преувеличим. Мощният хардуер и сгъваемият дисплей правят устройството изключително практично.

При сгъване на половина може да се ползва като таблет със своеобразна клавиатура.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Екранът може да се раздели на три части, а потребителите могат да работят едновременно с няколко приложения. Отварянето на еднакви апликации също е възможно. Прехвърлянето на съдържание между отворените приложения също става лесно и бързо.

Така Galaxy Z Fold3 5G е настина удобен за работа, учене и провеждане на видеоразговори.

Ако инсталирате офис пакет и приложения за видеоразговори ще откриете, че Galaxy Z Fold3 5G може да замени лаптопа ви в домашния ви офис. За разлика от него, смартфонът-таблет може винаги да ви е под ръка, защото се побира в джоба ви.

Големият екран в разгънато състояние е идеален за четенето на книга, сърфирането в интернет или гледането на видеосъдържание.

За по-доброто изживяване помага и Dolby Atmos аудиото, което е снабдено със стерео високоговорители.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Устройството поддържа работа със стилуса S Pen. Това наред с качествата на дисплея прави Galaxy Z Fold3 5G подходящ за графични дизайнери и дигитални художници.

Смартфонът е идеален и за игри, а мощният хардуер го превръща в едно от топ геймърските мобилни устройства на пазара.

Що се отнася до сигурността, то похвали заслужава технологията Samsung Knox, която е вградена в хардуера и софтуера на телефона, предпазвайки данните ви с многослойна защита.

Чистокръвният джобен компютър

Samsung Galaxy Z Fold3 5G e устройство за всеки. С него може да четете книга, докато сте се сгушили до парното с чаша чай. Може да го поставите в основата на своя домашен офис или да го вземате, когато искате да пътешествате, но ви се налага да вземете работата със себе си.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G е идеален за всеки ученик, който трябва да се обучава от вкъщи, но иска да се забавлява с най-новите игри, като League of Legends: Wild Rift.

Това е устройство и за киномани, които искат да снимат вълнуващи 4К клипове, а след това да гледат веднага суровия материал на голям екран.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G е същински компютър, чиито възможности далеч надхвърлят тези на смартфоните и таблетите.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

*В материалът има продуктово позициониране