Вероятно ви се е случвало да искате да гледате някое предаване, но поради различни причини да не сте си у дома и да го изпуснете. Или пък да сте се загледали в епизод на любимия си сериал, но да е трябвало да излезете без да си го догледате. А случвало ли ви се е да искате да гледате някой филм, но по различните ТВ канали да няма нищо интересно? Всички тези проблеми са нещо характерно за стандартния вид гледане на телевизия, който можем да наречем статичен (аналогов). Там вие нямате почти никакъв контрол над съдържанието, на което сте зрители. Не може да връщате назад, да поставяте на пауза или да гледате повторения, когато си поискате. Е, тогава може би ще ви е любопитно да разберете, че всичко това има алтернатива.

Докато телевизията на миналия век бе статична, то днес сме свидетели на все по-голямото навлизане на интерактивната форма на гледане на телевизия. Аз лично отскоро ползвам IPTV услугата на VIVACOM. Макар да не съм най-големия фен на висенето пред телевизора, реших да се възползвам от нея, тъй като това не ми костваше почти нищо. Е, предимствата на интерактивната телевизия са огромни. В редовете по-долу ще ви запозная какви точно са те.

На първо място, благодарение на интерактивната телевизия на VIVACOM и интерактивните функции на определени канали, може да превъртате отминали предавания и филми, да гледате повторения, когато си поискате, имате достъп и до доста голяма Видеотека, а съдържанието се излъчва предимно в HD качество. Може да поставяте това, което гледате, на пауза или да доизгледате сериала си, дори и да сте излезли преди края му. И това далеч не е всичко.

Може да давате пауза и превъртате по всяко време

Снимка: Dir.bg

Обновената IPTV услуга на VIVACOM е идеалният избор за всеки, който обича да прекарва вечерта си с хубав филм или да гледа футбол.

VOD или Video on Demand е съществена част от интерактивната телевизия на VIVACOM. По същество тя представлява доста богата колекция от филми или своеобразна видеотека, в чийто каталог ще намерите буквално хиляди заглавия. Така дори и да няма нищо интересно по някой от ТВ каналите, то може да гледате качествен филм от Видеотеката.

Опциите позволяват и търсене по режисьор или актьор, така че може да си припомните всички класики с Ал Пачино, например. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете.

Може да гледате и филмографията на Тарантино, а ако искате нещо по-лежерно, може да разгледате раздел комедии. Да, във видеотеката на VIVACOM може да търсите не само по актьори или режисьори, но и по жанрове. Освен холивудските заглавия, във видеотеката фигурират и най-добрите класически български филми и свежи нови заглавия с младото поколение български актьори.

Услугата е много подходяща и за семейства, аз например харесвам филмите на Тарантино и мога да създам свой профил, в който ще виждам препоръчани сходни заглавия. Как става това ли?

Спрямо индивидуалния профил се получават препоръки

Снимка: Dir.bg

My TV препоръчва предавания, филми и сериали, спрямо това, което сте гледали от своя профил. Така може лесно да откриете нещо ново, което да пасва на вкуса ви.

На гости у нас често идва брат ми със жена си и техния син. За да не скучае той, докато си говорим, съм му създал специален детски профил, на който може лесно да пуска различни анимационни филмчета.

Помислено е за всички, а възможностите на Видеотеката са наистина големи - включително и от към сериали, документални филми и дори концерти.

Заглавията във Видеотеката са буквално хиляди

Снимка: Dir.bg

След като ви споделих за възможностите на интерактивната телевизия, в която можеш да пускаш филма/предаването от мястото, на което си го спрял, да поставяш на пауза или превърташ назад, и след като разкрих възможностите на видеотеката на VIVACOM, идва ред и на третото нещо, което ме превърна във фен на обновената IPTV услуга. И това е Цар Футбол.

Мачовете се излъчват във високо качество, но една функция заслужава огромни адмирации за добавянето си. Само с натискането на един бутон на дистанционното в страни на екрана излиза статистика в реално време за случващото се на терена.

Вече няма да ви се налага да ровите в телефона или на компютъра за повече информация, докато гледате някой мач. Няма да ви се налага да разчитате и родните коментатори, които не винаги изнасят точните данни.

Достъпът до футболната статистика никога не е бил по-лесен

Снимка: VIVACOM

В помощния страничен прозорец вие може да разгледате не само статистика от конкретния мач, но и класирането в първенството и друга любопитна информация относно отборите.

Що се отнася за цялостния интерфейс на интерактивната телевизия на VIVACOM, той е доста интуитивен и лесен за работа. Дори баба ви няма да има никакви затруднения да работи с него.

Ако все пак имате неясноти, то в секция My TV са налични и обучителни видеа, показващи необходимите стъпки за възползването от възможностите на новата услуга.

Впрочем, ако разполагате с добър телевизор на село или на вилата си и имате прекаран LAN кабел, то може да сложите приемника на VIVACOM в джоба и да се възползвате от своята интерактивна телевизия дори извън дома си.

Разликите между интерактивната и стандартната кабелна телевизия са съществени и веднъж като опитате услугата на VIVACOM, трудно ще се върнете към аналоговата телевизия. С интерактивната телевизия ще имате много по-голям контрол над ставащото на екрана. Определено си заслужава да пробвате иновативната услуга, която освен всичко друго идва и на достъпна цена.