В началото на януари Huawei представи новите си безжични слушалки FreeBuds 5i. С тях най-новите аудио технологии стават достъпни за широк кръг от потребители. Причината - високите способности на слушалките са съчетани с изключително атрактивна цена.

Какво знаем за новите слушалки на Huawei?

Да започнем с дизайна. Слушалките идват в яйцевиден калъф, който служи не само за съхранение, но и зареждане. Цветовата гама е съставена от красиво светло синьо Isle Blue, керамично бяло Ceramic White и космически черно Nebula Black. Кутийката е със специална текстурирана повърхност, пресъздадена чрез техники за мастилено впръскване.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds 5i >> >> >>

Размерът на слушалките е станал със 7 милиметра по-малък от предходното поколение FreeBuds 4i. Те са и с 11% по-леки.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

По-ниското тегло прави Huawei FreeBuds 5i по-удобни за продължително носене. Слушалките са толкова леки, че може да забравите, че сте с тях.

Можем да направим доста любопитно сравнение. FreeBuds 5i тежат по-малко от монета от 20 стотинки. Теглото им от 4,9 грама ги прави доста по-леки и от монета от 20 евроцента.

Похвали заслужава и максимално оптимизираният и съобразен с особеностите на ушния канал дизайн. Слушалките прилепват плътно и няма да паднат, дори да тренирате скачане на въже или да карате маунтин байк.

Размерите на яйцевидния калф също са станали по-компактни. Той е по-тънък и може лесно да се побере в малкия джоб за монети на дънките ви. Въпреки това той има по-голяма батерия спрямо FreeBuds 4i. Подобрения има и в отварящия се механизъм, който е заздравен и съобразен с нуждите на по-активните спортисти.

Снимка: Huawei

Технологичният звук 

Huawei FreeBuds 5i се гордеят с един от най-кристално чистите и дълбоки звуци, с които може да се сдобиете в ценовия сегмент под 200 лева. Причината за това е високотехнологичният подход към звука.

Слушалките идват със специална диафрагма от полимерен композит. Тя успява да извади максимума от високите честоти, без да позволява той да причинява дразнещи шумове.

За дълбочината на звука пък отговаря отделна задна камера, която е с акустичен дизайн. 10-милиметров динамичен драйвер прави звука по плътен, а мелодията по-мека и деликатна.

Снимка: Huawei

Високотехнологичният подход дава резултат. Huawei FreeBuds 5i са сертфицирани като Hi-Res слуалки. Това означава, че скоростта на аудио предаването е възможно най-високата и достига до 990kbps. Освен това звукът е точен, детайлен и плътен. Качеството му надминава 3 пъти това на mp4 формата и останалите формати на AAC кодирането. Всъщност, Hi-Res стандартът е ненадминат по качество. Песни с тази "резолюция" може да слушате от всички големи стрийминг платформи като Spotify, Tidal, Apple Music и други.

Huawei FreeBuds 5i разполагат с още един голям коз. Това е технологията AEM (Adaptive Ear Matching). Всяко ухо чува музиката по малко по-различен начин, защото е уникално. Слушалките на Huawei се адаптират към вашето ухо, за да чувате музиката по най-точния и добър начин. Една от най-големите ползи на технологията е, че звукът запазва върховите си характеристики дори при динамично движение. С други думи, Huawei FreeBuds 5i са идеални за вас, ако се мотивирате с музика, докато тренирате.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Huawei FreeBuds 5i имат и технология за активно шумопотискане.

Технологията използва вградените микрофони, за да разпознава и отчита външните звуци. След това се задейства комбинация от хардуерна и софтуерна мощ, която неутрализира външните звуци, генерирайки "антизвук" - напълно противоположна на външния шум звукова вълна.

Huawei FreeBuds 5i използва два микрофона за нуждите на системата, която може да анулира шум със сила до 42 децибела. Това е почти двойно повече, спрямо способностите на FreeBuds 4i.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Ако слушате музика във влака или в метрото, навярно сте забелязали, че шумът от релсите и вагона могат да се чуят, дори да сте увеличили силата докрай. С технологията за активно шумопотискане този проблем изчезва.

Системата е много ценна, ако искате да провеждате телефонно обаждане в по-шумна среда. Слушалките премахват външните звуци, а вие ще чувате кристално ясно вашия събеседник. Изкуствен интелект автоматично разпознава гласа ви и го усилва за отсрещната страна. Така тя също ще ви чува кристално ясно, дори да сте на летище.

Може да избирате между три различни режима на шумопотискането. Ultra, General и Cozy адаптират слушалките към околната среда като метростанция, офис или библиотека.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Батерия и свързаност

В днешно време добрият звук не е единствената важна характеристика, за която трябва да внимаваме при избора си на безжични слушалки. Също толкова важни са батерията и способността за свързване. И по този показател Huawei FreeBuds 5i се нареждат на Топ позиция.

С напълно зареден калъф Huawei FreeBuds 5i могат да издържат 28 часа на непрестанен музикален маратон.

Снимка: Huawei

Това означава, че можете да се наслаждавате на 4 часа музика всеки ден в продължение на цяла седмица, без да мислите за зареждане. Само 15 минути в зарядното пък ви дават 4 часа слушане на музика. Това е водещ за цялата индустрия показател.

Без кутията и с включено шумопотискане слушалките могат да издържат 6 часа, а с изключването на функцията придобивате още час и половина отгоре.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Спортистите биха харесали още една особеност на новите слушалки на Huawei. FreeBuds 5i са със IP54 сертификат за водоустойчивост. Това означава, че може да слушате музика в дъжда.

Huawei FreeBuds 5i имат и една от най-добрите възможности за работа с други устройства. Слушалките могат да се свързват с телефон, таблет, часовник, лаптоп, настолен компютър и въобще - с всяко едно устройство, без значение от операционната му система. Android, iOS или Windows - няма значение.

Новите слушалки на Huawei отиват една стъпка по-напред. Те могат да се свързват с две устройства, работещи с различни операционни системи. След това вие автоматично може да превключвате между тях, без да спирате да слушате музика. Както може да предположите, това е особено удобно, ако ползвате слушалките си на лаптопа и смартфона.

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Huawei

Предлагане и цена

Huawei FreeBuds 5i са безспорно едно от най-високотехнологичните предложения на пазара. Слушалките правят значителни технологични подобрения спрямо предходното поколение.

За много потребители факторът цена е също толкова важен при избора на нови слушалки.

Huawei FreeBuds 5i могат да бъдат закупени от Технополис, Техномаркет, Зора, Yettel и партньори на дистрибутора Polycomp на препоръчителна цена от 189 лева.

Това ги прави най-достъпните Hi-Res безжични слушалки с активно шумопотискане.

Повече информация за продукта можете да намерите тук >>>

Huawei FreeBuds 5i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg