Apple официално обяви датите за Worldwide Developers Conference 2022. Събитието ще се проведе в цифров формат от 6 до 10 юни, без присъствие на място, точно както предишните конференции WWDC 2021 и WWDC 2020.

Виртуалното събитие ще бъде достъпно за разработчици от цял свят. Компанията ще проведе лекции и семинари по време на WWDC 2022, на които специалисти на Apple ще разкажат за новите функции и софтуерни актуализации, които ще бъдат представени на събитието. Очаква се да се проведе и традиционното състезание Swift Student Challenge.

Apple обеща, че тазгодишното събитие ще предложи допълнителни информационни блокове, ще има повече сесии за обучение, повече цифрови стаи за взаимодействие с участниците и повече локализирано съдържание, за да се превърне WWDC22 в "истинско глобално събитие".

Въпреки че представянето ще се проведе в цифров формат, Apple планира и специален ден в Apple Park на 6 юни, в който разработчици и ученици ще могат да слушат встъпителната реч и да гледат заедно видеото за състоянието на компанията. Apple вече приема акредитации за събитието, което е с ограничен брой участници. 

Информация за сесиите за разработчици ще бъде достъпна на уебсайта Apple Developer и в специалното приложение със същото име. От днес до 25 април учениците могат да изпратят своя проект в Swift Playground за студентското предизвикателство Swift, чиито победители ще получат ексклузивна награда на WWDC 2022.

Очаква се Apple да проведе и онлайн презентация в първия ден на събитието, на която ще представи нов софтуер, включително iOS 16, iPad OS 16, macOS 13, tvOS 16 и watchOS 9. Възможно е на WWDC 2022 компанията да представи и нови устройства, като например актуализиран лаптоп Mac Pro, нова версия на MacBook Air и др.