Apple ще инвестира 1 млрд. долара в изграждане на нов кампус в Остин, щата Тексас, съобщи днес американската компания, като същевременно обяви амбициозни планове за откриване на нови работни места.

Офисният комплекс ще се разгърне на площ от 54 хектара и в перспектива в него ще работят около 15 хиляди служители. Първоначално персоналът в новия кампус ще наброява 5 хиляди души. И в момента Apple е най-големият работодател в града, с 6200 служители в съществуващите офис сгради, предава technews.bg.

Кампусът в Остин ще бъдат разположен в близост до други обекти на Aple. Компанията планира да помести там служители от отделите за разработка на софтуер, изследвания и разработки, оперативна и финансова дейност, продажби и поддръжка.

Apple се гордее с това, че допринася с нови инвестиции, работни места и възможности в градове по цялата територия на САЩ, а в продължение на четвърт век задълбочава партньорството с Остин, подчерта главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

В допълнение, Apple обяви намерението си да инвестира 10 млрд. долара в строителство и разширяване на центровете си за данни в САЩ през следващите пет години. Този план предвижда отваряне на 20 хиляди работни места.

Центровете за данни на компанията в Северна Каролина, Аризона и Невада са в процес на разширяване в момента. В щата Айова пък Apple подготвя отваряне на нов център за данни - в град Уоки.